Callantsoog

Callantsoog is een populaire kustplaats gelegen in de kop van Noord-Holland. Je gaat op vakantie naar Callantsoog voor het mooie strand, de bollenvelden, het gezellige Dorpsplein en de prachtige natuur. Het is een ideale vakantiebestemming voor het hele gezin. Kom jij ook naar Callantsoog?

Burger

Natuur

Callantsoog heeft een fraaie ligging in een bijzonder stukje Nederland. Je ademt in deze omgeving nog echt gezonde lucht in. Je gaat gegarandeerd genieten van het gevarieerde en diverse landschap. In het voorjaar worden je ogen getrakteerd door de kleurrijke bollenvelden. Wat kan Nederland toch mooi zijn! Vlakbij Callantsoog ligt het unieke natuurgebied Het Zwanenwater. Het Zwanenwater is een paradijs voor wandelaars en vogelspotters. In dit beschermde natuurgebied zijn twee gevarieerde wandelingen te maken. Het gebied wordt sinds 1972 beheerd door Natuurmonumenten.

Op vakantie naar Callantsoog?

Je kunt natuurlijk een dagje komen genieten in Callantsoog maar misschien wil je wel wat langer blijven. Hoe fijn is het dan om de beschikking te hebben over je eigen vakantiehuisje? Onze Vakantiehuizen Sunny en Happy hebben een fantastische ligging vlakbij het strand van Callantsoog.

Meer info & boeken
Op vakantie naar Callantsoog?
Burger

Activiteiten

In Callantsoog zijn veel leuke activiteiten te ondernemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

  • Wandelen
  • Fietsen
  • Kitesurfen
  • Windsurfen
  • Golfsurfen
  • Blowkarten
  • Voetballen op het strand

In de directe omgeving van Callantsoog zijn hele mooie fietstochten te maken. Bijvoorbeeld door de duinen naar Den Helder of de andere kant op richting Schoorl en Bergen aan Zee. Je gaat zeker genieten van de mooie omgeving en je komt vast en zeker helemaal tot rust.

Activiteiten

Dorpsplein

Het Dorpsplein heeft een unieke ligging direct tegen de duinen vlakbij het strand en de zee. Je treft in het centrum diverse winkels, horecagelegenheden, een supermarkt en natuurlijk Snackbar Wip-in. De winkels en de horecagelegenheden zijn bijna allemaal 365 dagen per jaar geopend. Hoe fijn is dat?

Dorpsplein

Strand

Misschien is de leukste attractie van Callantsoog wel het strand. Het Dorpsplein ligt op enkele meters lopen van het fraaie zandstrand. Het strand is lang en behoorlijk breed. Wist je dat op het strand de Blauwe Vlag wappert? Het strand is dus schoon en veilig en wordt bewaakt door Reddingsbrigade Paal 13.

Strand
Burger

Omgeving

In de omgeving van Callantsoog is veel te doen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Schagen, Den Helder, Bergen aan Zee, Julianadorp aan Zee en bezoek natuurlijk de prachtige stad Alkmaar. De kaasmarkt in Alkmaar moet je minstens één keer in je leven gezien hebben. De vijftig meter hoge klimduin in Schoorl is ook een echte aanrader. Het is heel leuk om met je kinderen hier te gaan wandelen en te spelen. Wist je dat Schoorl de hoogste duinen van Nederland heeft?

Contact img

Bestel nu!