Online Bestellen
Verantwoord Frituren
Wip-in houdt van vers

Deelnemer van de campagne "Verantwoord Frituren".

Vloeibare frituurvetten die voldoen aan de norm van de campagne, bevatten maximaal 5% transvetzuren en Placeholder imageminimaal 65% onverzadigde vetzuren. Deze frituurvetten zijn herkenbaar aan het beeldmerk van de campagne op de verpakking.

Vloeibaar frituurvet

Vloeibaar frituurvet wordt gemaakt van uitsluitend plantaardige oliën en heeft een aantal kenmerken waardoor het zeer goed geschikt is voor (professioneel) frituren, zoals bijvoorbeeld in de horeca gebeurt. Het bevat in vergelijking met vast vet veel goede, onverzadigde vetten die een gunstig effect op het cholesterolgehalte hebben.

Het gebruik van vloeibaar vet past daarmee in het streven van de overheid om verzadigde vetten en transvetzuren zo veel mogelijk te vervangen door onverzadigde vetten. Behalve dit belangrijke gezondheidsvoordeel heeft vloeibaar frituurvet ook een aantal praktische voordelen.

Vloeibaar frituurvet is:

  • van goede kwaliteit en geschikt voor langdurige verhitting
  • veilig en eenvoudig in gebruik: voorsmelten is niet nodig,
  • vloeibaar frituurvet is snel op temperatuur verversen kan bij lage temperatuur
  • goed houdbaar.

Wist u dit al over de vers gesneden frites van Wip-in?

Wij werken al meer dan 25 jaar met dezelfde leverancier. Onze frites wordt elke dag vers en handmatig gesneden uit eerste klas aardappelen om vervolgens afgeleverd te worden in Callantsoog. Wij werken met de bekendste fritesaardappelen zoals het Bintje, Agria, Première of Santé. Onze leverancier werkt zonder geur, kleur en smaakstoffen, dus 100% goudeerlijke frites! Zoals u kunt lezen is het maken van goede en lekkere frites een kwestie van echt vakmanschap.

Wist u dat onze aardappelen in slechts 1 uur worden verwerkt van verse aardappel tot vers gesneden frites om vervolgens heerlijk afgebakken in een puntzak te belanden?
Wij gebruiken dagelijks vers geschilde aardappelen die ter plekke worden gesneden. Dat is onze kracht…! Dit is veel gezonder dan fabrieksfrites, en dat merkt u gelijk aan de smaak. Bij Wip-in proeft u vers gesneden frites!

Waarom en hoe bakken wij de vers gesneden frites?

Alleen zo proef je de echte lekkere volle smaak van de aardappel. Uiteraard frituren we de frites volgens de richtlijnen van verantwoord frituren in de beste vloeibare frituurolie. Daarnaast frituren wij zonder schadelijke E nummers en bestaat onze frituurolie uit alleen 'goede' vetten. Gezond en duurzaam frituren!

Wat gebeurt er allemaal met uw zak frites?

Na het handmatig snijden, wordt onze frites voorgebakken. Dit gebeurt in een speciale oven met plantaardig vet. Daarna gaat de voorgebakken frites "rusten". Dat wil zeggen dat de voorgebakken frites zijn warmte kwijt moet kunnen. Als we dit proces zouden overslaan, wordt de frites slap tijdens het afbakken. Nu is onze frites klaar om afgebakken te worden! Onze frites wordt licht gezouten en in een puntzak geschept. Vergeet u onze speciaalsauzen niet! Eet smakelijk!

Meer informatie?

Voor meer informatie over verantwoord frituren ga naar www.friturenindehoreca.nl.

Snackbar Wip-in
Dorpsplein 5, 1759 GM Callantsoog
T: 0224 - 58 14 51
E: info@wip-in.com

K.v.K.nummer: 69081611
Disclaimer
Cookieverklaring
Privacyverklaring
Webdesign: www.disk.nl